reklam
İstanbul
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    27.04
  • EURO
    29.77
  • ALTIN
    1668.5
  • BIST
    7424.96
  • BTC
    29384.05$

Bir patchwork hikayesi


Bir patchwork hikayesi
Tasarımcı Nurselin Naç’ın patchwork’e olan ilgisinden yola çıkarak kurduğu girişimi Nun Art Store’un yeni koleksiyonunu mercek altına aldık.


Sizi yakından tanıyabilir miyiz?

İsmim Nurselin Naç, Nun Art Store’un kurucusu ve aynı zamanda tasarımcısıyım. Lisansımı Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Bileşik Sanatlar bölümünde tamamladım. Daha sonra pedagojik formasyon alarak, çocuklara yönelik çeşitli sanat faaliyetleri verebileceğim bir atölye kurdum. Atölye derslerimin yanı sıra sanat ve tasarım alanında kendimi geliştirmeye çalıştırdım. Kolaj çalışmalarım ile çeşitli karma sergilerde yer aldım ve kendime ait bir patchwork tasarım markası kurdum.

Markanızı oluşturma fikri nereden çıktı?

Patchwork benim çocukluk yıllarımdan gelen bir uğraşı aslında. Çocukken kırkyama ustası olan anneannemin yamaklığını yaparak bu teknikle tanıştım. Anneannem bir terziydi ve başkalarına diktiği kıyafetlerden arda kalan kumaşlarla harika kırkyama örtüler dikerdi. Annem ve babam da terzi oldukları için bu gelenek de günümüze kadar devam etti. 
Ailemizde bu bir gelenek olduğu için yıllar içinde ben bunu sanat çalışmalarıma yansıttım. Fakültede patchwork üzerine enstalasyon çalışmaları yaptım. Çocuklara yönelik kurduğum sanat atölyesinde diğer sanat faaliyetleri arasına patchwork’ü de ekledim. Kendi kullandığım eşyalarda da patchwork’den yararlanıyordum. Kullandığım çanta, resim önlüğü, örtü ve yastık gibi birçok eşyayı bu şekilde tasarlıyordum. Daha sonra elimdeki tüm bu tecrübe birikimini bir markaya dönüştürmeye karar verdim. İlk olarak yapmış olduğum kolaj tablolardan yola çıkarak bir patchwork yastık koleksiyonu ortaya çıkardık. Bu koleksiyon alışılmış patchwork işlerden daha farklı ve özgün bir koleksiyondu. Geometrik şekillerin ve kontrast renklerin hakim olduğu yastıklar oturma alanlarına yeni bir soluk kazandırdı.
Bir yıl içerisinde beş farklı koleksiyon, onlarca tekli ürün ve örtü tasarımları yaptık. Tüm bunları yaparken detaylara da özen gösterdik. Şimdiye kadar Nun Art Store ile tanışan, ürünlerimizi kullanan kişilerden hep olumlu yorumlar aldık. Bu geri dönüşler bizi hep daha iyi işler yapmaya yöneltiyor. Şimdilik sadece yastık ve örtü kategorisiden oluşan markamızı ileride çok daha geniş kategorilere taşımak hedefimiz. 

Yakın gelecekteki hedefleriniz neler?

Nun Art Store küçük bir aile markası. Ben tasarlıyorum, annem ve babam dikiyor. Bu samimiyeti ne kadar büyürsek büyüyelim kaybetmek istemiyoruz, dolayısıyla bu markadan ürün alan herkes bu ailenin bir parçası. Biz sadece oturma alanlarına bir yastık yapmıyoruz, en çok kullandığınız nesnelerden birinin sizi yansıtan bir karakter olmasını istiyoruz. Diğer markalardan bizi ayıran şey bu. Kullanışlı bir ürünün yanı sıra, özgün ve keyifli tasarımı yaşamınıza dahil ediyoruz. 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!