reklam
İstanbul
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    27.04
  • EURO
    29.77
  • ALTIN
    1668.5
  • BIST
    7424.96
  • BTC
    29384.05$

Kişiye özel yastıktan portreler


Kişiye özel yastıktan portreler
Birbirinden orijinal işlere imza atan, yaptığı işleri takdir edilen Şeyma Uludağ ile özel röportaj...



Portrenizi bardağa çizebilen, kasnağa işleyen ya da karikatürünü yapan görmüşsünüzdür belki ama portrenizi yastıktan yapan biri ile hiç karşılaştınız mı? 

Birbirinden orijinal işlere imza atan, yaptığı işleri çok takdir ettiğim Şeyma Uludağ ile tanıştırmak isterim sizi. Kendisi çizim yeteneğini ve el işini konuşturarak yastıktan portreler yapıyor ve tasarladığı yastıklar ait olduğu kişilerine inanılmaz benziyor. 

Bu yetenekli kadını yakından tanımaya ne dersiniz? 

-Tasarımlarınıza hayran olmuş biri olarak sizi yakından tanıyabilir miyim? 

Ben, Şeyma Uludağ. Aralık 1984 doğumluyum. Ponyo ve Oğlan adında iki kedi ev arkadaşım ile yaşıyorum. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunuyum. Aslında heykeltraşım. Ancak ülke şartlarında mesleğimi yapmak çok zor. Ben de yaratıcı çözümlerle mesleğimi yapmaya çalışıyorum. Okuldan sonra sekreterlikten tutun da barmeidliğe kadar birçok iş yaptım. Ama beni mutlu eden iki işim oldu. Biri pasta heykeltraşlığı. Yani şeker hamuru kullanarak pasta süslemek. Diğeri ise evden yürüttüğüm kişiye özel kafayastıklar. 

- Kafayastıklar üretmeye nasıl karar verdiniz? Süreci biraz anlatır mısınız? 

Bu işe beni pandemi sürükledi aslında.2020'nin Mart ayında eve kapanmaya başladım. Evde o kadar işsiz kaldım ki annemin eski, çalıştıkça ortalığı çocukluğumun kokusu saran ve hatta neredeyse yaşı ablamdan dahi büyük olan dikiş makinası geldi aklıma. Maske o zamanlar oldukça zor bulunuyordu. Ben de maske dikmeyi denemek istedim ve başladım. Dikiş makinasıyla tanışmam bu şekilde oldu. Denemelerim başarılı sonuçlanınca dikiş dikmek merkezim olmuştu. Çocukluğumdan beridir oyuncak bebekleri çok severim. Hep el yapımı bir bebeğim olsun istemiştim. Hazır dikiş makinasıyla tanışmışken de denemek istedim. Vücudu, giysileri, saçları mükemmeldi ancak kafa formunu bir türlü beceremiyordum. Üniversitede de en doğru formu bulana kadar üzerine gitmem gerektiği öğretildiğinden sadece bebek kafası üzerine denemelerim olmaya başladı. Kendime has karakterler yaratmaya başlayınca çok hoşuma gitti ve keşfimin farkına vardım. Kişiye özel kafayastıklarım bu sayede doğmuş oldu. 

-Ürünlerinizin özelliklerinden bahseder misiniz? 

Öncelikle ürünlerim kişiye özel ve eşsizdir. Kullandığım malzemeler plastiksiz, alerjenik olmayan, yüzde 100 pamuklu ürünlerdir. Boyutları 30cm den başlayıp tasarıma göre değişiyor. Dekoratif olarak kullanılıyor genelde ama çocukların yastıklarına sarılıp uyudukları ve hatta onlara bağlandıklarını da gördüm. Duvara asarak bile kullanılabiliyor. Yaratıcılığın sınırı yok sonuçta.

- Tüm ürünlerinizin tasarımı size mi ait? 

Evet, tüm tasarımlar bana ait. Yurtdışında birçok farklı varyasyonlarını gördüm ancak yastıklarım orjinaldir.

- Aldığınız geri dönüşler nasıl?

Aldığım tepkiler son derece olumlu. İnsanların hayranlık ve yaptığım işe saygı duyması beni çok duygulandırıyor. O kadar çok tebrik mesajı alıyorum ki :) Hepsine, herkese çok teşekkür ediyorum. Olumsuz yorumlar mesajlar da geliyor elbette. Onları da kabul ediyorum. Kötü yorumların biçimlenmem de yardımı çok oluyor. 

- Yolunuza yastıkla mı devam edeceksiniz? Yeni ürünler yolda mı?

Şimdilik Kafayastıklar ve pasta yaparak devam edeceğim. Yeni ürünler üzerinde çalışıyorum. Henüz tarzını oturtamadığım "küçük ev arkadaşlarımız" konsepti var. Yani kediler, köpekler, kuşlar... 

- Ürünlerinizi hangi kanallardan satıyorsunuz? Bu kanalların adresleri nedir? 

Ürünlerimi instagram ve shopier hesaplarımdan satıyorum. Arzu eden herkes www.instagram.com/seymauludag ve www.shopier.com/SeymaUludagHandmade adreslerinden bana ve ürünlerime ulaşabilirler.

 - Satışını yaptığınız ürünlerin fiyat aralığı nedir? 

Kafa yastıklarım 225 liradan başlıyor. Tasarıma göre de değişiyor. 

- Hedefleriniz neler? 

Girişimci kadınların büyümesine destek vermek istiyorum. Hep beraber büyüp  büyümek isteyenlere dayanak olabilecek seviyeye ulaşmak istiyorum. Kadın olmanın, çalışan, üreten kadın olmanın zorluklarını beraber sırtlanalım istiyorum.



 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!