reklam
İstanbul
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    27.04
  • EURO
    29.77
  • ALTIN
    1668.5
  • BIST
    7424.96
  • BTC
    29384.05$

Yaşam alanlarına dokunan desenlerin hikayesi


Yaşam alanlarına dokunan desenlerin hikayesi

Sizi yakından tanıyabilir miyiz?

İsmim Beraat Çoban Acu, Lisans eğitimimi İstanbul Üniversitesi Endüstri mühendisliğinde, Yüksek Lisans eğitimimi ise İTÜ İşletme mühendisliğinde yaptım. Uzun yıllar kurumsal firmalarda pazarlama alanında çalıştım. Kızımın dünyaya gelmesinden sonra kızımla birlikte olmanın ikimize de iyi geleceğini düşündüğüm için çalışma hayatına ara verdim. Herkes kendi hikâyesini yaşar. Benim hikayemdeki bu karar, hep iyi ki dediğim bir karar oldu benim için.

Markanızın hikayesini sizden dinleyelim?

Hayatı, ya hayallerinizi gerçekleştirmek için peşine düşerek yaşarsınız ya da sadece yaşamak için. Ben hep birincisini tercih ettim. Özel olmak ve üzerinde uzun uzun düşünülmüş ince zevkli işler hep ilgimi çekmiştir. Kendi hikayemizi yansıtan, bizi anlatan, bizi anlayan, markanın serüvenine dahil olabileceğim, kendime yakın hissettiğim bir markanın olmayışı beni bugün Kalila markasının doğması hayalime getirdi. %100 pamuk ürünler tercih eden her kadın için şal deneyimini yükseltmek istedim. Mükemmel kumaşları bulmak ve en iyisinin olması için aylarca araştırmalar yaptık. %100 pamuk, nefes alabilir, rahat, dayanıklı ve şık olmalarını sağlamak için titizlikle çalıştık.

Kalila; çok sevilen, en değerli olan demek. Kalila, kendi değerlerine sahip çıkan, yeniliklere açık kadınları işbirliği ile markamızın serüvenine dahil ederken, onlara ilham olup kendilerini ifade etmelerine imkan sunmak amacıyla kurulan özel bir markadır. Kalila markasıyla hem bizim gibi kendi hayalinin, hayatının, işinin, ilhamının peşine düşmüş insanlarla bir araya gelmek istiyoruz. Hem de şallarımızı kullanacak kadınlara kendi düşlerine ilham olacak bir motivasyon kaynağı olmak istiyoruz. Düşüncelerimizi görselleştirmek ve bunu şallarla buluşturmak için nakışı seçtik. Nakış da çok özel ve değerlidir. Nakışı günümüzün minimal zevklerine göre modernize ederek, yeniden yorumladık. Nakış tasarımlarımızda ilham kaynağımız biz olduk; ben, sen, hepimiz. İnanılmaz güçlü hikayelerimiz, yaşanmışlıklarımız ve hayallerimiz var. Sahip olduklarımızın kıymetini bilmek ve onlara sıkı sıkı bağlanmak için “Düş Peşine Hayatın” konseptimiz doğdu. Hayatımızın içinde arkadaşlık, eğlence, aşk ve doğa bizim için olmazsa olmazlarımız. Ya hayallerimiz? Onlar da bizim umutlarımız, heyecanımız, yaşama sevincimiz. “Düş Peşine Hayalin” konseptimizle seyahat, sanat, kariyer ve mazi konularımızla hayallerimizi resmettik. Öncelikle konseptlerimizin, Kalila markasının ruhunu yansıtacak şekilde, özel olarak tek tek illüstrasyonları çizildi. Sonrasında her biri nakışa uygun hale getirildi ve ince ince el emeği göz nuru nakış olarak %100 pamuk şallara işlendi. Kalila markasının şu an dört farklı kategoride şalları bulunuyor ve tüm ürünlerimiz %100 Pamuktan üretiliyor.

Sizi diğer markalardan ayıran en belirgin özelliğiniz nedir?

Kalila markasına ait tüm ürünler %100 pamuk ve bu konuda iddialıyız. Desenli ve organik boyalı şallarımız geleneksel dokuma tezgahlarındaki üretim tekniklerine bağlı kalınarak dokunmuştur. %100 pamuk kumaşa özel üretim teknikleriyle doğal kırışık doku verdik ve ütü yapmadan rahatça kullanılabiliyor.Kalila olarak “İster Düş Peşine Hayatın, ister Düş Peşine Hayalin ama durma Düş Peşine… Düşünleyiz, seninleyiz.”diyoruz ve bunu yaşayıp, yaşatmak için çalışıyoruz. Sadece ürün değil hikayeleri olan şalları üretmeyi tercih ediyoruz. Hikayelerimizi yansıtan ürünlerle hayatı daha anlamlı yaşandığımıza inanıyoruz. 

Geleceğe dair planlarınız neler?

Yeni koleksiyonlarımızı yine doğal malzemeler kullanılarak hazırlayacağız. Kalila markasıyla hayatımızı ve hayallerimizi nakşederek kendi yolculuğumuza başladık. Kim bilir aramızda ne kadar çok gizli kalmış, paylaşılmamış ve en önemlisi fırsat bulamamış yetenekler var. İstiyoruz ki bunlar Kalila’yla paylaşılsın ve hep birlikte kendi dünyamızı oluşturalım. Her kimin çizimleri, hikayeleri, şiirleri, fotoğrafları, resimleri ve benzeri hangi alanda bir yeteneğini varsa bizimle paylaşılsın ve onların hikayelerinin tasarımlarını yapalım ve bunları herkesle paylaşalım. Her ay yeni bir tasarım konusuyla yarışma düzenliyoruz ve seçilen tasarımları nakışa uygun hale getirip, şallara işleyerek tasarımcısına hediye olarak gönderiyoruz. Bu yaptığımız işin gerçekten en keyifli kısmı. Yakın gelecekte bu yeteneklerin daha çok duyurulması için onlarla daha büyük projeler yapmak istiyoruz. 
Kalila’yı keşfetmek için www.kalila.com.tr adresine tıklayabilirsiniz.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!