reklam
İstanbul
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    27.04
  • EURO
    29.77
  • ALTIN
    1668.5
  • BIST
    7424.96
  • BTC
    29384.05$

TİM'de başkanlık yarışı kızıştı!


TİM'de başkanlık yarışı kızıştı!
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bünyesinde faaliyet gösteren ihracatçı birliklerinde nisanda gerçekleşecek olan birlik seçimlerinde başkan adayları tek tek ortaya çıkmaya başladı. Başkan adayları arasında da yarış kızıştı.
Nisanda sandık başına gidecek olan Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesindeki birlikleri seçim heyecanı sardı. Başkan adayları ortaya çıkmaya başlarken, adayların ortak hedefi ise sürdürülebilir ve katma değerli ihracat.

Bugüne kadar birçok birlikte başkanlık için birçok aday sahneye çıkarken bu isimler bir yandan da projelerini de sunuyor. Adayların ortak hedefi ise 'sürdürülebilir, katma değerli ihracat. İşte ortaya çıkan adaylardan bazıları ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nde (İDDMİB) ilk adaylığını açıklayan İDDMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) Başkanı Çetin Tecdelioğlu oldu. Tecdelioğlu'nun yönetim kurulu listesinde mevcut yönetimden toplam 6 isim yer alıyor.



DAHA FAZLA İHRACAT

Tecdelioğlu, "Katma değerli ihracatımızı daha da artırmak adına dünyadaki fırsatları iyi analiz edeceğiz ve kurulan bu komiteler sayesinde daha fazla ihracat gerçekleştireceğiz" dedi. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Karaca da, kendi birliğinden aday olan isimlerden. Karaca, "KOBİ'lerin üretime ve ihracata daha fazla katılmalarını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

HEDEF TÜM DÜNYA

Tayaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı ise, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Taycı, "Yönetime geldiğimiz zaman, tüm üretici ve ihracatçı arkadaşlara söyleyeceğimiz en önemli nokta, dünyanın her yerine ürün satabilme potansiyelimizin olduğu olacak. Öncelikle hepimizin birlikte gidip dar boğaza düştüğümüz pazarlardan kurtulmamız lazım" diye konuştu. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Koçak, İKMİB seçimlerinde başkan adayı oldu. Koçak, "Alt sektörlerimizle birlikte ortak akılla hareket edecek bir vizyonla göreve talibiz. İhracatta birim değerimizi yukarı taşımak öncelikli hedefimiz. Tüm dünyayı potansiyel ihracat pazarı olarak görüyoruz" dedi.

SEKTÖR ODAKLI YÖNETİM KURULU

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin bu yıl yapılacak seçimleri için ilk başkan adaylığını açıklayan eski başkanlardan Ali Kahyaoğlu oldu. Mevcut Başkan Aydın Dinçer'in yanı sıra diğer aday ise Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Maden Sektörü Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Rüstem Çetinkaya. Çetinkaya, "Yönetim kurulumuzu başkan odaklı değil, sektör odaklı kurmayı amaçlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

YENİ YILA REKORLA BAŞLADIK

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan, nisan ayında yapılacak olağan seçimli genel kurulda yeniden aday olduğunu belirterek "Sektörümüz yeni yıla rekorla başlayarak ocakta 1 milyar 630 milyon 511 bin dolar ihracat gerçekleştirdi ve Türkiye'nin en fazla ihracat yapan üçüncü sanayi kolu oldu. İstikrarın olmadığı yerde başarıdan söz edilemez. Hedeflerimize ulaşmak, daha da önemlisi vizyoner hedefleri belirlemek adına seçimlerde yeniden adayız" diye konuştu.

KAYNAK: AKŞAM

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!