reklam
İstanbul
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    27.04
  • EURO
    29.77
  • ALTIN
    1668.5
  • BIST
    7424.96
  • BTC
    29384.05$

Gültepe: Rusya’ya ihracatımızı 2021’de yüzde 25 artırdık


Gültepe: Rusya’ya ihracatımızı 2021’de yüzde 25 artırdık
Her yıl 50’nin üzerinde firmayı ilk kez CPM Fuarı’na götürüp, Rusya pazarı ile tanıştırdıklarını belirten İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe: "Rusya’ya ihracatımızı 2021’de yüzde 25 artırdık, ikincilik koltuğu için çıtayı 1 milyar dolara taşıdık" dedi.

Rusya’nın yıllık 8 milyar doları aşkın hazır giyim ürünü ithal ettiğini belirten İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, “Resmi olarak Çin, Bangladeş ve İtalya’nın ardından geliyor gibi görünsek de biliyoruz ki yolcu beraberinde ve markalar üzerinden gerçekleşen ihracat ile bu ülkenin üçüncü büyük hazır giyim tedarikçisiyiz. 1 milyar dolar ihracatı yakalayıp ikincilik koltuğuna oturmak için çalışıyoruz” dedi. 

Dünyanın önde gelen hazır giyim üreticilerinden Türkiye, 2021’deki 20,3 milyar dolarlık rekor ihracatın ardından Rusya pazarındaki hedefini büyüttü. 1 milyar dolar ile Çin’in ardından ikincilik koltuğuna göz diken Türk hazır giyim ihracatçısı, dünyanın dört bir yanından binlerce alıcının ziyaret ettiği Collection Premiere Moscow (CPM) ve ve Child and Junior Fashion Show (CJF) Fuarlarına çıkarma yaptı.

GÜLTEPE FUAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Moskova’da 21-24 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenlenen fuarlara, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) öncülüğünde 119 firma ile milli katılım düzenlendi.  İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, fuarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede 20,3 milyar dolarlık hazır giyim ihracatını orta vadede 33 milyar dolara çıkarmayı ve Türkiye’yi küresel moda liginde ilk üçe sokmayı hedeflediklerini söyledi.
Bunun için ülkeler bazında da gerçekçi hedefleri önlerine koyduklarını anlatan Gültepe, Rusya pazarında çok daha etkin olmak için var güçleriyle çalıştıklarını anlattı. 2021’de bu ülkeye yapılan ihracatın yüzde 25 civarında arttığına dikkat çeken Gültepe şöyle devam etti: 

20 MARKA, 600 MAĞAZA VE 1000 SATIŞ NOKTASI İHRACATA ÇALIŞIYOR

“20,3 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdığımız 2021 yılında Rusya’ya resmi olarak yüzde 24,8 artış oranıyla 287 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. 
Resmi rakamlara baktığımızda Çin, 3,7 milyar dolar ve yüzde 44’lük pay ile Rusya'nın en büyük hazır giyim tedarikçisi konumunda bulunuyor. Ardından Bangladeş, yüzde 9,9 ile ikinci, İtalya yüzde 5,8 ile üçüncü Türkiye ise yüzde 5,7 pay ile dördüncü sırada yer alıyor. 
Ancak biz biliyoruz ki yolcu beraberi ve markalar üzerinden gerçekleşen ihracat ile hali hazırda bu ülkenin üçüncü büyük hazır giyim tedarikçisi konumundayız. Moda endüstrimiz için de önemli pazarlar arasında yer alan Rusya’ya ihracatımızda markalı ürünlerimizin payı ortalamanın üstünde. Hazır giyim markalarımızın en çok mağazası bu ülkede bulunuyor. 20’yi aşkın markamız 600’e yakın mağaza ve 1000 civarında satış noktası ile Türk hazır giyim endüstrisini ve modasını temsil ediyor, ihracat için çalışıyor. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!