reklam
İstanbul
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    27.04
  • EURO
    29.77
  • ALTIN
    1668.5
  • BIST
    7424.96
  • BTC
    29384.05$

5 kıtadan 30 bine yakın ziyaretçi


5 kıtadan 30 bine yakın ziyaretçi
Bu yıl 3.’sü düzenlenen IFCO İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı, Avrupa’nın en büyük hazır giyim fuarı olarak İstanbul’da büyük moda endüstrisinin buluşmasına ev sahipliği yaptı. 5 kıtadan 100’ün üzerinde ülkeden 30 bin sektör profesyoneli IFCO’da katılımcılar ile bir araya geldi. Fuar 588 firmanın katılımı ile 9 salonda gerçekleşti. Yoğun katılım talebi alan fuarda 108 firma bekleme listesine alındı.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) adına İTKİB Fuarcılık A.Ş tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde 08-11 Şubat tarihlerinde bu yıl 3.’sü düzenlenen IFCO İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı, Avrupa’nın en büyük hazır giyim fuarı olarak İstanbul’da büyük moda endüstrisinin buluşmasına ev sahipliği yaptı. Fuar 588 firmanın katılımı ile 9 salonda gerçekleşti. Yoğun katılım talebi alan fuarda 108 firma bekleme listesine alındı.

YENİ İŞBİRLİKLERİNE İMKAN SAĞLIYOR

Avrupa, Amerika, Avustralya, Afrika ve Asya olmak üzere, 5 kıtadan 100’ün üzerinde ülkeden 30 bin sektör profesyoneli IFCO’da katılımcılar ile bir araya geldi. Bu yıl yurt dışı tanıtım çalışmalarına ilave olarak uzak ülkelere yönelik yapılan özel heyet çalışmaları ile 5 bin nitelikli yurt dışı alıcısının katılımcı firmalar ile yeni iş birliklerine imza atması hedefleniyor. Hazır giyim sektörünü geniş bir yelpazede buluşturan IFCO, kadın ve erkek giyim, çocuk hazır giyim, denim ve spor giyim, abiye, gelinlik, damatlık, iç çamaşırı, çorap, deri ve kürk konfeksiyon, ayakkabı ve saraciye ürün gruplarındaki firmaları alıcılar ile buluşturdu.

100. YILDA 100 BİN METREKARE ALAN

İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, katma değerli ihracatın yolunun fuarlardan geçtiğine inanarak İstanbul’u moda merkezi yapma hedefiyle yola çıktıklarını ve uluslararası platformda fuar organize ettiklerini söyledi. Bu yıl 9 salonda 600’e yakın katılımcıyı ve 100’den fazla ülkeden 30 bin sektör profesyonelini ağırladıklarını belirten Paşahan, “Bakanlıklarımızın, Birlik ve Derneklerimizin ve İTO’nun destekleri ile tüm sektörü tek çatı altında buluşturarak hayata geçirdiğimiz IFCO, Cumhuriyetimizin 100. yılında söz verdiğimiz gibi 100 bin metrekare alanda gerçekleşti“ dedi.

İKİLİ GÖRÜŞMELERE İMKAN SAĞLIYOR

Mustafa Paşahan, fuarın sektörün ihracatına sağladığı katkı ile bir kilometre taşı olduğuna inandıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Artık dünyanın diğer ucundaki fuarlar yerine ticaretini IFCO’da geliştirerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirebilecek. İlk düzenlenişinde Avrupa’nın en büyük Hazır Giyim Fuarı olan IFCO, yazdığı başarı hikayesi ile sektörde adından söz ettirmeye devam ediyor. Her düzenlenişinde bir öncekinden daha fazla nitelikli katılımcı ve alıcı ile gerçekleşen IFCO’nun 3.’sü, seminer, panel, defileler, trend alanları ve The Core İstanbul ile ziyaretçilerimize çok daha zengin bir fuar deneyimi yaşattı.”

THE CORE İSTANBUL, MODA ENDÜSTRİNE YENİ TİCARİ YAKLAŞIMLAR SUNUYOR

The Core İstanbul, IFCO İstanbul Fashion Connection ile eş zamanlı olarak 08-11 Şubat 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde organize edidi. Moda endüstrisinin her alanını kapsayan, yaratıcı ve iş birlikçi çözümler öneren The Core İstanbul, moda tasarımcılarını hazır giyim markalarının uluslararası alıcıları ile bir araya getirerek, marka ve tasarımcıların koleksiyonlarını ticari faaliyete dönüştürme olanağı sağlıyor. Arzu Kaprol, Aslı Filinta, Ceren Ocak ve Gül Ağış gibi önemli tasarımcılar The Core İstanbul’da fuara özel hazırlanan kolleksiyonlarını sergiledi.

ÜRETİMİN GÜÇLÜ MARKALARI IFCO’DA BİR ARADA

IFCO’da markalar özel bölümünde İpekyol, Damat, Kiğılı, Altınyıldız, B&G Store, Lufian, Jakamen, Lee cooper, Climber ve Tudors gibi markalaşmış sektör liderleri uluslarası müşteri ağlarını genişletmek için biraya geldi .Dünyanın her yerine ihracat yapma gücü olan firmalar arge ve ürge çalışmaları ile ürettikleri kaliteli trend ürünlerini yurtdışından gelecek alıcılara sundu. Sourcing özel bölümünde yer alan ve dünya devi markalara hizmet veren Talu, Zevigas, Bozkurt, Bilce Tekstil, Gelişim, Bozpa ve Demezoğlu gibi özel firmalar üretim, teslimat gibi süreçlerdeki performanlarını sergiledi. 

TRENDLER BURADA BELİRLENİYOR

IFCO çatısı altında yer alan Linexpo’da sektörün önde gelen İç Giyim ve Çorap firmaları son trend ürünlerini görsel şovlarla sergiledi. İç giyim, gecelik, sabahlık, mayo, pijama, çorap, tayt ve yan sanayi ürünleri bir arada Linexpo özel bölümünde ziyaretçiler ile buluştu. IFCO çatısı altında yer alan Fashionist bölümünde ise, abiye, gelinlik, damatlık sektörünün öncü firmaları özel stillerle trendlerin geleceğini belirliyor. Firmaların özel koleksiyonları ziyaretçiyle buluşuyor.

FUARA ÖZEL TASARLANDI

IFCO Fuarı Türk moda endüstrisinin yaratıcılığını, kaliteli üretimini, tedarik süreçlerini ve pazarlama etkinliğini çok yönlü olarak sektöre sunuyor ve sektör profesyonellerinin potansiyel üretimi gözler önüne seriyor. IFCO seminer programları sektörün odaklandığı konulara dokunuyor. Accademia de la Moda ve WGSN başta olmak üzere moda endüstrisinin globaldeki son trendlerini, inovatif gelişmeleri sunuyor. Fuara özel hazırlanan Trend alanında modaya dair ,desenler, renkler, dokular fuarın vitrini olarak konumlanıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!